Certificeringsaudit goed verlopen

Afgelopen dagen is mijn klant 'Cormel IT Services' onder de loep genomen. De auditor heeft intensief gekeken naar alle processen om te kunnen beoordelen of Cormel in aanmerking komt voor de aangevraagde certificaten, NEN7510 en ISO27001. Voor certificering zijn nog een aantal hordes te nemen, maar ik verwacht dat begin 2019 de begeerde certificaten in ontvangst genomen zullen worden.

Naast de gebruikelijke kleine tekortkomingen heeft de auditor ook pluimen uitgedeeld in de vorm van het benomen van sterke punten. Een sterk punt is de manier waarop Cormel de personele knelpunten rond kennis en ervaring inventariseert en door de medewerker teams zelf laat oplossen. Het andere sterke punt is de manier waarop een security baseline voor softwareontwikkeling is ingericht.
Het verkrijgen van dit soort complimenten in een audit is natuurlijk een mooie opsteker voor Cormel, maar zeker ook voor Zorg Zuid. De inrichting van informatiebeveiliging is een samenspel van co-creatie tussen Cormel en de Security Officer van Gilbert van Zeijl van Zorg Zuid.